Tuesday, May 28, 2024
HomeSPORT-KULTURE-ARTKëngëtarja Elsa Lila nën hetim nga Policia Italiane. Jetëshkrimi.....

Këngëtarja Elsa Lila nën hetim nga Policia Italiane. Jetëshkrimi…..

Elsa Lila ka lindur në Tiranë, Shqipëri. Babai i saj ishte një këngëtar i ish-korit të shtetit shqiptar, ndërsa nëna e saj ishte violiniste, kështu që të dy prindërit e saj e rritën atë afër muzikës dhe teatrit, duke i dhënë asaj një dashuri të madhe për artet. Elsa kishte treguar talentet e saj të këndimit dhe aktrimit që kur ishte fëmijë në emisionet televizive shtetërore shqiptare dhe fitoi konkursin kombëtar të këngëve shqiptare 2 vjet me rradhë ndërsa ishte në vitet e adoleshencës. Në vitin 1996, në moshën 15 vjeçare, Elsa fitoi konkursin kombëtar të këngëve shqiptare dhe fitoi çmimin publik shqiptar nëpërmjet televotimit. Në vitin 1997 ajo përsëriti veten dhe fitoi konkursin kombëtar të këngëve shqiptare dhe çmimin publik. Në vitin 1998, ajo u vu re nga e gjithë Evropa kur ajo fitoi në Shqipëri konkursin ndërkombëtar të këngës Varna në Bullgari, ku morën pjesë 14 vende të tjera. Në të njëjtin vit ajo përfaqësoi vendin e saj në Lisboa Expo 98, duke mbajtur një koncert. Në vitin 1999, në moshën 18 vjeçare, Lila u zgjodh “këngëtarja shqiptare e shekullit” nga sondazhi kombëtar i radios së shtetit shqiptar. Në të njëjtin vit, Elsa fitoi konkursin e parë të Kenga Magjike. Në vitin 2001, ajo u nderua me “Ambasadorin e Muzikës Shqiptare në Botë” nga Rexhep Mejdani, President i Republikës së Shqipërisë

https://abcnews.al/e-fundit-arrestohet-kengetarja-elsa-lila/

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments