Saturday, July 20, 2024
HomeMJEDISZgjerohet harta e monumenteve arkeologjike përreth Tepelenës

Zgjerohet harta e monumenteve arkeologjike përreth Tepelenës

Në kuadrin e projektit Peisazhe Arkeologjike në zonën Memaliaj-Tepelenë, po zhvillohen kërkime në fortesën e Matohasanaj. Projekti është një bashkëpunim midis Institutit të Arkeologjisë (ASHSH) dhe Universitetit Sweet Briar College, USA, me bashkëdrejtues Sabina Veseli dhe Erin Pitt, që përqendrohet në sondazhe dhe kërkime në fortesën e Matohasanaj dhe rrethinat e saj. Për këtë projekt po përdoret metodologjia e tipit Lidar dhe do të hartohet një planimetri e integruar dhe gjeoreferencuar e vendbanimit. Gjithashtu gërmimet e kryera deri tani kanë nxjerrë në dritë një godinë, e cila për nga planimetria dhe teknika e ndërtimit duket se ka një karakter publik. Në bashkëpunim me DRTK Gjirokastër e cila menaxhon fortesën, projekti ka si synim zgjerimin e hartës së monumenteve të zonës së Tepelenës.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments