Monday, February 12, 2024
HomeSHKENCA DHE JETAQyteti-grataçielë 170 km i gjatë

Qyteti-grataçielë 170 km i gjatë

Në vitin 2021, Princi i Kurorës Saudite Mohammed bin Salman zbuloi planet e vendit për të ndërtuar “The Line”, një qytet linear inteligjent që do të ndërtohet vertikalisht, nuk do të ketë rrugë apo makina dhe do të funksionojë thjesht me energji të rinovueshme. Tani, qeveria saudite ka publikuar imazhe se si mund të duket “The Line” pasi të jetë bërë. Qyteti do të strehojë deri në 9 milionë banorë në një fasadë xhami që kalon përgjatë bregdetit. “The Line” do të ndërtohet pranë Detit të Kuq si pjesë e Neom dhe do të shtrihet 170 kilometra do të jetë 500 metra e lartë dhe vetëm 200 metra e gjerë.

img-4
RELATED ARTICLES
img-5
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments