Saturday, February 17, 2024
HomeSHKENCA DHE JETANASA: Çdo të ndodhë me Unazat e Saturnit pas 2025?!

NASA: Çdo të ndodhë me Unazat e Saturnit pas 2025?!

NASA ka konfirmuar përmes kanaleve të saj zyrtare se kushdo që dëshiron të vëzhgojë unazat e Saturnit do të jetë ende në gjendje ta bëjë këtë deri në vitin 2025: pas së cilës ato do të zhduken, shkruan il messaggero.it. Parashikimi tronditës alarmoi të gjithë botën e shkencës dhe gjithashtu entuziastët e hapësirës, ​​të cilët pyesnin veten se për çfarë mund të ishte ky fenomen i çuditshëm.

Siç shpjegojnë ekspertët, unazat e Saturnit kanë struktura të mëdha, të cilat në disa vende variojnë nga 70 000 deri në 140 000 km. Pavarësisht kësaj, ata janë trupa shumë të hollë: vetëm mendoni se lartësia e unazave më të mëdha është vetëm 10 metra. Fakti që ato janë të dukshme nga Toka varet nga prirja e dy planetëve, kjo do të thotë, për shembull, që për një periudhë të shkurtër çdo 13,7-15,7 vjet, Toka e sheh Saturnin në mënyrë të përsosur.

Ekspertët thonë se, aktualisht, unazat e planetit janë të prirura nga poshtë, domethënë drejt Tokës në një kënd prej 9 gradë. Deri në vitin 2024 ky kënd do të reduktohet në vetëm 3.7 gradë dhe në vitin 2025 do të ulet më tej, deri në atë pikë sa t’i bëjë unazat të padukshme.

img-4
img-5
RELATED ARTICLES
img-6
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments