Komuna e SHARRIT në Kosovë

0
15

Komuna e Sharrit është njësi administrative në pjesën jug-perëndimore të Kosovës. Qyteza e Sharrit gjendet ne Kosovën jug-përendimore dhe shrihet në një lartësi mbidetare 1100 m. Deri para Lufta e Dytë Botërore ka qenë fshat dhe në lashtësi njihet me emrin Sharr mirëpo në kohën e reformës agrare të mbretërisë Jugoslave i është ndrruar emri nga Sharr në Dragash sipas emrit të një serbi të ashtuquajtur Dragan të sjellur me dhunë nga mbretëria Jugoslave për serbizimin e rajonit sipas politikës së asajë kohë. Edhe pse ka pas tendenca për serbizim të kësajë komune para më se një shekulli sot nuk ka banor serb në vitin 1999 janë larguar. Pas luftës dytë botërore nga fshati shëndërrohet në qender komunale dhe merr statusin e qytezës dhe sot prap është qendër komunale për rajonin e Opojës dhe të Gorës. Ky vendbanim shtrihet rreth koordinantave gjeografike: 42° 04 V dhe 20°39 L.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here