Saturday, July 20, 2024
HomeSOCIALESHENDETESI Pse temperaturat e larta shtojnë dhimbjet e kokës?

 Pse temperaturat e larta shtojnë dhimbjet e kokës?

Me rritjen e temperaturave rriten edhe shanset për të vuajtur nga sulmet e migrenës thekson Vincent Martin, drejtor i Qendrës për Dhimbjet e Kokës në Universitetin Italian të Cincinnatit. “Ndryshimi i klimës është një nga shkaktarët më të zakonshëm të migrenës”, thekson ai. ”Ajo që zbuluam është se temperatura e rritur është një faktor i rëndësishëm në fillimin e migrenës. Nëse gjetjet konfirmohen në studimet e ardhshme, terapia me ilaçe mund të ndihmojë potencialisht shumë njerëz, sulmet e të cilëve të migrenës shkaktohen nga kushtet e motit”, thotë Martin. ”Pacientët tanë na thonë shpesh se ditët shumë të nxehta, temperaturat e ulëta, turbullira, lagështia ose era janë faktorë që shkaktojnë sulme të migrenës që janë të dallueshme dhe të parashikueshme, por që, për fat të keq, ata nuk janë gjithmonë në gjendje t’i shpëtojmë”, shton ai.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments