Komuna MITROVICE e VERIUT Ftohtë dhe Ngrica të theksuara

0
53

Komuna e Mitrovicës Veriore është një komunë në Kosovë, ndodhet në rrethin e Mitrovicës ndërsa selia administrative e kësaj komune është në pjesën veriore të qytetit të Mitrovicës. Në këtë Komunë jetojnë 29,460 banorë, kryesisht ku prej tyre 4,900 janë shqiptarë.

Gjeografia
Komuna e Mitrovicës së Veriut ndodhet në veri të Kosovës. Komuna kufizohet me Zveçanin në veri dhe me Mitrovicën e Jugut në lindje, jug dhe perëndim. Zona e komunës ka një sipërfaqe prej vetëm 11 km². Së bashku me komunat Mitrovica e Jugut, Vushtrria, Skënderaj, Albaniku (Leposavić), Zubin Potok dhe Zvečan, formon rrethin Mitrovicës.

Zona komunale përfshin pjesën veriore kryesisht pjesën serbe të qytetit të Mitrovicës, e njohur si Mitrovica e Veriut, duke përfshirë edhe një pjesë të Suhodollit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here