Saturday, February 24, 2024
HomeLAJMEGabimi që njerëzit e lumtur nuk e bëjnë

Gabimi që njerëzit e lumtur nuk e bëjnë

E gjitha ka të bëjë me mënyrën se si ju mendoni, nga mënyra se si ju i perceptoni gjërat dhe nga ajo që lejoni të ndikojë tek ju dhe çfarë të mos ketë asnjë lloj ndikimi. David Ahearn, autori i librit “Aksidente të lumtura”, ka treguar se sekreti i një jete të lumtur ka të bëjë me mënyrën se si ne mendojmë. “Gjithçka që po ndodh në jetën tuaj tani është rezultati përfundimtar i të menduarit tuaj të përsëritur. Nëse nuk ju pëlqen ajo që po ndodh, ju duhet të ndryshoni rrënjësisht mënyrën se si gërmoni”. Modelet e mendimit që secili person kultivon bëhen plani për përvojat e tyre të ardhshme. Kjo është arsyeja pse nëse nuk jeni të kënaqur me atë që po ndodh në jetën tuaj sot, ndoshta është koha të rishikoni dhe të ndryshoni rrënjësisht thelbin e mendimeve tuaja. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndryshoni menjëherë të gjitha modelet tuaja të mendimit, sepse është praktikisht e pamundur. Por mund të ndryshoni gjëra të vogla, i përshembull të ndryshosh rrugën kur shkon në punë, të shikosh një lloj tjetër shfaqjeje, të bësh diçka ndryshe para se të shkosh në shtrat nga zakonisht, të ndalosh së shikuari në telefonin tënd të dytën pas zgjimit në mëngjes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments