Saturday, February 24, 2024
HomeSHKENCA DHE JETADiamanti rozë 170 karat

Diamanti rozë 170 karat

Një diamant rozë prej 170 karatësh i zbuluar në Angola mund të jetë guri më i madh i tillë i gjetur në 300 vjet. I quajtur “Lulo Rose”, diamanti u gjet në minierën e diamanteve Lulo në rajonin Lunda Norte të Angolës në Afrikë. Minierat e Angolës janë ndër dhjetë prodhuesit më të mëdhenj në botë të diamanteve.

Diamanti i rrallë mund të arrijë në 11 milionë dollarë në ankand Vetëm një në 10,000 diamante të gjetura janë me ngjyrë dhe vetëm një në çdo 100 diamante është më i madh se 10.8 karat. Prandaj gjetja e një diamanti rozë 170 karatësh është jashtëzakonisht e rrallë. Guri i çmuar rozë pritet të dalë në ankand nga kompania shtetërore e marketingut të diamanteve në Angolë, Sodiam.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments