Wednesday, October 4, 2023
HomeSOCIALENDERKOMBETAREAkropoli ndryshon sistemin e hyrjes për vizitorët

Akropoli ndryshon sistemin e hyrjes për vizitorët

Një sistem i ri i hyrjes në Akropoli hyri në fuqi. Sistemi do të mbrojë monumentin dhe do ta bëjë më të lehtë për vizitorët që të shijojnë pamjet ku numri i tyre gjithësesi nuk mund të kalojë 20 000 persona. Në një intervistë, ministrja e Kulturës Mendoni tha se një kufi prej 20 000 vizitorësh në ditë për Akropolin bazohej në një raport nga Organizata e Menaxhimit dhe Zhvillimit të Burimeve Kulturore, e cila sugjeroi se kufiri ishte për të parandaluar bllokimin dhe për të mbrojtur vendin e lashtë dhe ikonik. Ministri tha se raporti ka marrë parasysh sasinë e kohës që vizitorët shpenzojnë në të dhe synon të sigurojë një fluks të vazhdueshëm vizitorësh dhe të parandalojë bllokimet në hyrje veçanërisht gjatë orëve të mëngjesit kur trafiku më i madh drejt Partenonit. “Objektivi është shmangia e ngjeshjes së deri djeshme, duke qenë se 50% e vizitorëve duan të ngjiten në Akropol nga ora 8:00 deri në 11:00”, sqaroi ministrja e Kulturës. Sistemi i ri online gjurmon numrin e vizitorëve, duke siguruar një kufi pasi një zonë të ketë mbushur tashmë numrin e caktuar të vizitorëve.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments