Tuesday, February 13, 2024
HomeSHKENCA DHE JETAA e dini pse ne gogësijmë ?!

A e dini pse ne gogësijmë ?!

Teoria më e njohur, por me gjasë e gabuar, është se gogëzimi rrit nivelet e oksigjenit në tru. Një teori më e besueshme: gogësitë ftohin trurin. Një studim i kryer te minjtë zbuloi se ndërsa minjtë thithnin ajrin, nofullat e tyre shtriheshin – kjo rrit rrjedhjen e gjakut në tru.

Ky kombinim i marrjes më të ftohtë të ajrit kur gogëshet i përzier me gjakun që rrjedh në tru mendohet se përfundimisht e ftoh trurin.

img-4
img-5
RELATED ARTICLES
img-6
- Advertisment -spot_img

Most Popular

Recent Comments